Cottontree City Den Haag-13.jpg

In de tijd van ‘Le Bistroquet’ was het de Haagse fotograaf Theo Meijer die er de beroemde foto maakte van politicus Hans Wiegel. Tegenwoordig staat het restaurant onder leiding van Dimitri Heinrichs en partner Manon Heinrichs-Hemmink. Hij, ooit begonnen als souschef met een grote passie voor koken. Zij, afkomstig uit de financiële sector met een oog voor details. ”Het is altijd een droom geweest om samen een restaurant te openen. Sinds 2018 zijn Manon en ik hier dagelijks te vinden en genieten wij elke dag opnieuw van ons avontuur.”

Omringd door de voormalige ambassade van Amerika en het Escher museum is het restaurant met de knalrode voorgevel haast niet te missen. Cottontree City heeft binnen plaats voor ruim 50 gasten en beschikt in de zomermaanden over een terras met een prachtig uitzicht. Het interieur kenmerkt zich door een mix van kunst aan de muur, het rode meubilair en de ronde banken. Het restaurant straalt een rustige en aangename sfeer uit dat uitstekend past bij de locatie. Sinds 2016 is het horeca-establishment nog beter te bereiken door de opening van de parkeergarage onder het Tournooiveld.

“De opening van de parkeergarage heeft de bereikbaarheid van ons restaurant absoluut vergroot. Lange tijd was de omgeving slecht bereikbaar en kon men alleen parkeren op een beperkt aantal parkeerplaatsen. Inmiddels kunnen onze gasten een bezoek aan bijvoorbeeld theater Diligentia of de Het Nationale Theater / Koninklijke Schouwburg perfect combineren met een diner in ons restaurant terwijl hun auto op loopafstand geparkeerd staat.”



“Het is altijd een droom geweest om samen een restaurant te openen”
— Dimitri


Leveranciers

De leveranciers waar we mee werken zoeken wij zorgvuldig uit, kwaliteit en lokaliteit staan bij Cottontree City hoog in het vaandel.

Hollandvis uit Scheveningen

Al jaren onze trouwe visleverancier; van Noordzeevis tot aan garnalen maar ook een prachtige tonijn. Dimitri gaat regelmatig zijn verse vis bij Hollandvis uitzoeken. Hollandvis biedt de mogelijkheid om 2 x per dag verse vis af te leveren, zodat wij altijd met de meest verse vis kunnen koken.